V letu 2020 smo se vsi znašli v zelo neprijetni situaciji, morali smo namreč v karanteno. Ko smo prvič slišali za to, sploh nismo mogli verjeti, da bomo ostali doma zaradi bolezni. Nemogoče!

Zelo veliko učencev je bilo veselih zaradi zaprtja šol. Zadnji dan nas je bilo v šoli zelo malo, potem pa se je začela karantena. Prva dva tedna je bilo kar v redu. Delali smo za šolo, lahko smo dlje spali in vse je bilo super. Naslednje tedne pa je meni postajalo vedno bolj dolgčas. Ja, še vedno smo delali za šolo, vendar pa nisem imela kaj delati. Do maja se je to zgodilo že večini učencev. Vendar pa so nam učitelji po majskih počitnicah napovedali veliko ocenjevanj. Tako smo maja pridobili veliko ocen. Konec maja pa smo dobili novico, da gremo nazaj v šolo. Tako smo se vrnili v šolo.

V šoli smo se morali držati pravil in zaključili ocene. Konec leta smo večinoma gledali filme, saj smo vse že zaključili. Kar nekaj učencev se je v letu 2019/2020 izmuznilo z boljšimi ocenami, kot bi jih imelo, če ne bi bilo karantene. Tudi razred je ponavljalo veliko manj učencev.

Vendar pa je imela ta »korona« tudi dobro plat. Naučili smo se delati z elektronskimi napravami (tisti, ki tega do sedaj še niso znali) in spoznali, da nam bližina sočloveka pomeni veliko več, kot smo prej mislili. Tudi okolje je bilo veliko čistejše.

Med poletnimi počitnicami je veliko Slovencev odšlo na morje na Hrvaško. S tem je v Slovenijo prišlo veliko okužb. Septembra smo vseeno šli v šolo, vendar se moramo držati veliko pravil.

Žal se je oktobra zgodba preteklega leta zopet ponovila in šolanje na daljavo je trajalo do februarja in še nekaj dni v marcu.

 

Žana Omerzu, 8.a

Dostopnost