Teden pred zimskimi počitnicami smo se 6. razredi z avtobusom odpravili v Kranjsko Goro. Ko smo prispeli, smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina se je že takoj odpravila na smučišče, druga pa je zaradi slabega vremena dopoldne preživela v Nordijskem centru Planica. Po smučanju in krajšem sprehodu smo se vsi zbrali v hotelu Alpina, kjer smo bivali vseh 5 dni.

V hotelu smo imeli odličen samopostrežni zajtrk, kosilo in večerjo pa so nam prinesli natakarji.  Imeli smo svoj urnik, ki smo se ga morali držati. Vsak dan so nas dočakale nove preizkušnje, med drugim tudi na smučeh. V sredo smo se nekateri učenci odpravili na nočno smučanje, ostali pa na nočno sankanje.

Ena lepših umetnin, kar jih je oblikovala narava, stoji ob poti na Vršič, in sicer Ajdovska deklica. Kranjska Gora je ena izmed lepših in večjih kotlin v Sloveniji. Leži na 806,3 m nadmorske višine na Gorenjskem. V Kranjski Gori je sedaj kar 1484 prebivalcev. Ko smo se v torek sprehodili po centru, smo videli veliko zanimivosti. Sprehodili smo se tudi do Triglavskega narodnega parka.

V šoli v naravi sva uživali in doživeli veliko nepozabnih dogodivščin. Domov sva se vrnili z lepimi občutki in smučarskim znanjem.

 

Viviana Mušedinović Blatešić in Aleksandra Zdovc, 6. B

Dostopnost