V četrtek, 14. 11. 2019, je naša šola praznovala 60 let. Za to prireditev se je cela šola pripravljala že skoraj od začetka šolskega leta. Prireditve se je udeležil celo Zoran Jankovič, župan Mestne občine Ljubljana. Na odru so se zvrstile različne točke, od recitacije do plesa in glasbe.

Naši posebni gostje so bili pevke in pevci mešanega pevskega zbora Litostroj, ki so zapeli slovensko himno. Sledil je pozdrav voditeljice Taje, na odru pa nas je nagovorila tudi gospa ravnateljica Rebeka Velak. Govor je imel tudi gospod župan. Čez celo prireditev smo uživali v gledališki igri, v kateri so učenke in učenci odlično uprizorili življenje Hinka Smrekarja. Hinka je odigral bivši učenec naše šole Tim Delač Hrovatin. Igra nama je bila zelo všeč, saj nisva vedeli veliko o njegovem življenju. Vmes so učenci deklamirali pesmi in lepe misli o šolskih dneh, ki so jih napisali sami. Prireditev pa je povezovala glasba. Pevski zbor naše šole je zapel dve pesmi, zelo pa me je osupnil pevski zbor Litostroj, ki je zelo dobro zapel slovensko pesem. Zvrstilo pa se je še nekaj glasbil, kot so flavta, klavir in oboa, ki so zelo lepo zveneli. Na koncu so prišli na oder še mladi plesalci. Posebno presenečenje za vse pa so bili breakdancerji, ki so nas prav tako navdušili. Na odru je zelo spreten plesalec delal celo salte. Plesal pa je tudi začetnik slovenskega hip hopa. Zanimivo je bilo, ko so se na odru vrteli na glavi.

To je bila za naju prireditev, kot je na naši šoli še ni bilo. Bilo nama je zelo zanimivo. Obe sva tudi nastopali. Točke so bile odlične pa tudi poučne. Zelo sva uživali in se sprostili.

Klara Majnik in Žana Omerzu, 7. a

 

 

Dostopnost