V ponedeljek, 21. oktobra, so nas obiskali učenci Slovenke gimnazije iz Celovca. Naši učenci so jih sprejeli ob spremljavi otroškega pevskega zbora in harmonike.

Teden v Sloveniji jim bo ostal v trajnem in lepem spominu, saj so stkali prijateljstva z našimi učenci, spoznali so našo šolo ter način dela pri pouku, se nekaj naučili o Sloveniji ter se udeležili delavnic impro gledališča. Občudovali so mestno jedro ter uživali v vožnji z ladjico po reki Ljubljanici. Vodeno so se sprehajali po živalskem vrtu in se tudi zbližali s kačami in pajki. Pomerili so se tudi v športnih igrah, za zaključek pa so izdelali še panjske končnice ter zapisali svoje vtise preteklega tedna.

Vtisi učenk in učencev

Ta teden v Ljubljani mi je bil zelo všeč, saj smo imeli vsak dan različne dejavnosti. Obiskali smo živalski vrt, igrali košarko, si pogledali središče mesta in obiskali grad. V prostem času smo se zabavali s prijatelji. Šli smo na kopališče, si ogledali film v kinu in šli nakupovat. V četrtek smo bile v Woopu. V teh petih dneh smo se veliko zabavali in preživeli čudovit teden.

Lana Fotivec, 3. d

Izmenjava je bila zame zelo lepa izkušnja. Ko smo mi šli v Celovec  in so oni prišli k nam, smo se dobro razumeli, se spoznali, zabavali in uživali. Ogledali smo si šolo. Bila jim je bila zanimiva. Naslednji dan smo se udeležili delavnic in raziskovali živalski vrt, kjer smo si ogledali leve, opice, slone, žirafe, ptiče in še veliko drugih živali. Imeli smo voden ogled. Dnevi so hitro minevali in že je bil petek. Preživeli smo tudi večer oziroma noč z grozljivkami in kokicami. Zdaj pa smo tukaj in izmenjava se počasi izteka. Še ena super izkušnja več.

Alanis Herodež, 7. a

Ta teden smo učenci 3. d iz Slovenske gimnazije vrnili obisk učencem OŠ Hinka Smrekarja. Moj gostitelj je bil zelo prijazen. Zelo mi je bil všeč program, ki smo ga imeli. Všeč mi je bil živalski vrt, lov na zaklad in športni dan. Ko so nam učenci razkazali svojo šolo, sem bil zelo presenečen, ker je zelo velika. Potek pouka je drugačen kot v Celovcu. Ta teden mi je bil zelo všeč, ker je sem se zabaval in bilo je zanimivo.

Arnel Mehić, 3. d

 Izmenjava mi bo vedno ostala v srcu.

Zelo mi je bilo všeč v Atlantisu.

Moje mnenje o šoli je zelo dobro.

Enkrat smo bili v Woopu in bilo mi je zelo všeč.

Nikoli mi ni bilo dolgčas.

Jasno so nam predstavili Ljubljano.

Alin in njena družina so bili zelo prijazni.

V Sloveniji bi ostala še en teden.

Avtobus nas bo kmalu peljal nazaj domov.

Alisha, 3. d

Ko so učenci iz Avstrije prispeli z avtobusom, smo bili vsi malo živčni zaradi ponovnega srečanja. A kmalu po smo se sprostili in začeli uživati teden izmenjave. Ponovno smo se srečali v učilnici angleščine, igrali smo se različne igre ter se zabavali, potem smo odšli na domove in se razpakirali. Dve uri po prihodu domov smo se Patricija, Alanis, njena prijateljica iz Celovca in jaz povzpele na Rožnik. Naslednji dan smo se zbudili, odšli v šolo ter se odpravili do Koseškega bajerja ter tam pojedli šolsko malico. Nato smo se odpravili v živalski vrt, imeli smo eno uro voden ogled in uro prostega ogleda. Ko smo prišli domov, smo se malo spočili, nato pa odšli v kino gledat film Zlohotnica. V sredo smo šli v center Ljubljane, se vozili z ladjico in reševali učne liste. Popoldne po končanem izletu smo vse punce iz izmenjave odšle v BTC, nakupovale ter se zabavale. V četrtek smo s šolo odšli v Tivoli, igrali smo odbojko, košarko, nazadnje pa še nogomet. Ko smo prišli domov, smo kupili darilo za Alin, saj je praznovala rojstni dan. Na rojstnem dnevu smo gledali filme, peli, plesali in se zabavali. V petek bodo odšli domov in končale se bodo naše dogodivščine z izmenjave. Imela sem se zelo lepo, kot ste lahko ugotovili po povzetku, zato bom spomine o izmenjavi vedno nosila v srcu.

Ula Bandel, 7. a

Teden v Ljubljani mi je bil zelo všeč. Šli smo v mesto, v živalski vrt, gledali smo filme in jedli kokice. Obiskali smo tudi grad in se igrali v Tivoliju. Bil je zabaven in lep teden.

Rebeka Kert, 3. d

Dostopnost